Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Mobil Sohbet Sitemize Katıl...

Y

YeLda

Guest
#1
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi


Klasikler güzeldir... Arpa şehriyeli pilav da en klasik lezzetlerden bir tanesi. Daha şehriyeleri kavururken mutfağı mis gibi bir kokunun sardığı arpa şehriyeli pirinç pilavı tavuk ve et yemeklerinin yanına çok yakışır. Bir de güzel bir yoğurt eklediniz mi yemeğiniz tamam. Afiyet olsun!
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin.
Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
 
Sohbet Chat
Üst Alt